Çekmeköy/İST/TÜRKİYE
+90 (216) 766 41 43
info@algyazilim.com

İçerik Stratejisi için Rakip Analizi Nasıl Yapılır?

İşletmenizi Tasarlar.

Created with Sketch.

İçerik Stratejisi için Rakip Analizi Nasıl Yapılır?

Rakip analizi yöntemlerinden yararlanmak markanızın daha iyi pazarlanabilmesi ve internet sitelerinizin başarıya ulaşabilmesi açısından önemlidir. Kritik bir öneme sahip olan değerlendirmeler sonucunda markanızın sunduğu ürün veya hizmetlerin nasıl daha özgün bir halde sunulabileceğini öğrenebilirsiniz.

Ayrıca hedeflediğiniz sektörde aktif bir şekilde rol alabilmek için de daha stratejik adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

Rakip analizini yapabilmek için ilk başta rakiplerinizin içeriklerine göz atarak gerekli pazar araştırmasını yapmanız gerekiyor. Onların uyguladığı stratejiler ile eşdeğer olan ancak onların stratejilerinden daha özgün olan stratejileri hayata geçirmeye çalışabilirsiniz.

İçerik Yerlerini Tespit Etmek

İçerikleriniz ile rekabet ettiğiniz firmaların içeriklerinin nerelerde yer aldığını bilmeniz gerekiyor. Siteyi açtığınız zaman menü, kategori ve bağlantı seçenekleri arasında içeriklerin nerede olduğunu bilmeniz size avantaj kazandırır.

Menüye girdikten sonra karşınıza gelen ilk seçeneğin her zaman içerik olduğunu düşünerek hareket etmemelisiniz. Bazı durumlarda içerik kaynakları farklı yerlerde yer alabilir.

İçeriklerin Değerlendirilmesi

İçerik değerlendirmesi yapmak için ilk kural sabırdır. Yayınlanan içeriklerin miktarını tespit ederek bir kenara not almalısınız. Basın bültenleri, tanıtım yazıları, araştırmalar ve blog yazıları gibi alanlarda kaç adet içerik üretildiği mutlaka öğrenmeniz gereken bir detaydır.

İçeriklerin Yayınlanma Sıklığı

Rakiplerinizin hangi sıklıkta içerik yayınladığını bilmeniz gereklidir. Böylelikle içerik yarışı içerisinde odluğunuz rakibiniz ile büyük bir rekabet ortamı oluşturabilirsiniz. Ayrıca içeriklerin hangi platformlarda paylaşıldığı ve hangi yöntemler ile paylaşıldığını da tespit etmelisiniz. 

Kaliteli İçerikler

Tüm bu detayları değerlendirirken asıl amacınızın insanlara yararlı içerikler sunmak olduğunu unutmamalısınız. Her ne için yapıyor olursanız olun içeriklerinizi arama motorları ve rakipleriniz için değil kendiniz ve ziyaretçileriniz için üretmeye özen göstermelisiniz.

Tags: , , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir